Of  The  Ginyard
     Flatcoated retrievers
De eigenaren stellen zich voor:

Wij zijn Harry & Madeleine Derksen (vader en dochter).
Wij hebben honden sinds 1971. Allereerst hadden wij 3 boxers, Buco, Eras & Ezra.
Eras verliet ons in 1993 op bijna 13 jarige leeftijd net op een moment dat mamma zich wat beter voelde. Gezien mamma’s ziekte wisten Paps en Mams niet of een hond nog wel verstandig was. Mijn broer kreeg net in die tijd Randy, een Flatcoated Retriever.
Om Mams en Paps te overtuigen dat een hond voor ons onmisbaar was hebben zij op Randy gepast toen hij ongeveer 20 weken was. Verliefd waren we allemaal. Mijn broer en ik hebben toen via Ditmar Duinkerken-Jense er voor gezorgd dat we een pup zouden krijgen. Zo op 21 oktober 1993 werd onze eerste Flatcoated Retriever Quail’s Nigel Regal geboren.
Regal was de steun en toeverlaat van mijn ouders, onvoorstelbaar zo mooi.


In 1996 hebben wij afscheid moeten nemen van mijn moeder. Mijn vader liep samen met Regal heel onze woonplaats door. Dat ging vervelen en paps ging weer terug op jachttraining en hij ging weer showen met Regal. In 1997 besloten Paps en ik dat we graag een maatje voor Regal wilde en zo werd op 13 september 1997 geboren onze Sempiternal Black Chivas Jaunty van Nel Hopman.
Regal & Jaunty “where the best of mates” en ze gaven ons zoveel vreugde en liefde.
Paps ging met beide showen en werken en beide haalde hun certificaten en hun U uitslagen.
Verder waren het gewoon heerlijk onze huisvrienden waar we mee huilde en lachte.


In 2001 moesten wij plotseling afscheid nemen van onze Regal (hersentumor). Dat kwam bij ons hard binnen maar zo ook bij onze Jaunty. Ondanks dat wij veel logee honden hadden wilde Jaunty zich niet meer hechten. Totdat we 1 jaar een Friese Stabijhoun hebben opgevangen voor iemand die ernstig ziek was. Jaunty fleurde weer helemaal op.
Zo daar was ons besluit dat er weer een maatje voor onze Jaunty zou komen

Paps ging sinds het overlijden van mamma ieder jaar trouw naar de Crufts en daar heeft hij heel leuke lieve contacten gelegd. Zo ook met Shirley Johnson en toen hij de vraag stelde of hij in aanmerking zou komen voor een pup verwees zij hem naar Ann Cooke.
Ann & Roger, Jan & Paul zijn intussen hele lieve goede vrienden van ons waar we altijd terecht kunnen met onze vragen.
Zo op 21 juni 2003 werd onze Angico Mystic Myrhdin geboren. Myrhdin was een vrolijke hond die gelijk het hart van Jaunty veroverde. Myrhdin kon schudden met zijn kont ongelooflijk, vandaar zijn troetelnaam“schuddekontje”. Jaunty had intussen de troetelnaam “nestor” gekregen.

Het Flatcoated Retriever virus had echt toegeslagen bij ons en op 24 januari 2007 was ik aanwezig bij de geboorte van onze Angico Water Carrier Whelan. Wat een ervaring. Zo mooi.
Het jaar 2007 was erg dubbel voor ons. We kregen onze mooie vrolijke Whelan maar ook moesten we afscheid nemen van onze veel te jonge Myrhdin (kanker) in augustus.
Dit heeft er wederom zeer ingehakt bij ons en kan vertellen dat Jaunty hier weer een tik van kreeg

Paps is heerlijk door blijven gaan met het werken met de jongens en het showen. Het werken is sinds kort werkelijk zijn lust en leven daar hij sinds 2 jaar een trainer heeft die het potentieel in onze jongens ziet en hij ontzettend goed les geeft.
Showen hebben we wat op hold gezet, werken is toch leuker.
Onze Whelan is wel gekwalificeerd voor Crufts. In 2008 op de Kampioenshapshow te Malvern, UK werd hij 1ste in 2 klassen met grote dank aan Vicky Davis-Egginton. Wat een vreugde maar o zo jammer dat paps er niet was daar Jaunty ernstig ziek was.
Dus in 2009 kwam paps zijn droom uit. Hij stond op Crufts met zijn eigen hond. Wat een dag.

Jaunty hebben we jammer genoeg moeten laten gaan in november 2008 (wederom kanker) hij had wel de mooie leeftijd van 11 jaar bereikt en dat was nieuw voor ons. Maar we missen hem heel erg nog steeds, net zoals onze Regal & Myrhdin.

Op 2 december 2009 kwam onze Paviland Cariad Môr Brenhin ter wereld bij Annette Jorgensen in Wales. Wat een cadeau weer. Intussen zijn beide jongens net broers en gaan ze vaak met ons mee naar Wales waar ze werkelijk de tijd van hun leven hebben samen met Amy en Buster.
Paps werkt met beide en ze vinden het prachtig. Whelan weet precies wanneer het trainingdag is. Hij heeft ook al zijn B-certificaat en de nodige U op shows. Brenhin heeft zijn U op shows en gaat binnenkort op voor zijn C-certificaat

Dit zijn wij dus. Al onze jongens groeien op met veel andere honden om hun heen daar wij ook af en toe oppassen op andere Flatcoated Retrievers, Golden Retrievers, Labrador Retrievers en af en toe een ander ras er tussen door.

Je kunt dus wel zeggen dat wij echte honden liefhebbers zijn en totaal verliefd zijn op onze Flatcoated Retrievers. Whelan is een sukkel, laat iedereen in zijn voerbak als ik niet op let en speelt ontzettend graag met Brenhin en pups. Whelan praat ook met ons, echt zo komisch.
Brenhin is een clown, die af en toe net doet alsof hij het niet snapt en is een ontzettende vrijdoos.

Dit nest gaat erg bijzonder voor ons worden daar Whelan natuurlijk de vader wordt en onze Brenhin ook de oom wordt, daar Meagan Brenhin zusje is.

Ook zijn onze laatste 3 erg leuk omdat daar het verhaal aan vast zit dat wij het voor elkaar gekregen hebben bij de fokkers in Engeland dat er zusjes hier in Nederland zijn.
Myrhdin zijn zus Micah. Whelan zijn zus Wodka en Yardy. Brenhin zijn zus Ruby & Meagan. Is toch te gek!