Of  The  Ginyard
     Flatcoated retrievers


Hoe het allemaal begon

Als Hondentrimster kwam ik als jong meisje met vele hondenrassen in aanraking, ik werkte o.a. in een Cocker spaniel kennel en al snel wist ik zeker dat een jachthond mijn hond zou worden, de karakter eigenschappen van een jachthond pasten het beste bij mij.

Op een keer las ik in de hondenwereld een stukje over een flatcoated retriever en dat sprak mij onmiddellijk zo aan dat ik toen besloot dat een Flatcoated retriever later mijn ras zou worden.

En zo is het gegaan, ik ging veel lezen over de flatcoated retriever en op shows kijken en met eigenaren praten.

Toen ik getrouwd was en onze dochter inmiddels was opgegroeid met een mix herder/labrador die door omstandigheden bij ons in huis kwam en overleed op 16jarige leeftijd, was het tijd voor onze eerste echte flatcoated retriever.

Ik werd lid van de frc en kwam op de (toen nog) wachtlijst voor een pup, na een paar maanden kregen we bericht dat er een nestje geboren was waarvan wij in aanmerking kwamen voor een teefje.

Dit werd: “Ginny” of te wel: “Sempiternal Black yarmony” gefokt door Rob en Nel Hopman.

Ginny kwam in 1986 bij ons, ze behaalde vele malen U en kampioenschappen en in 1989 werd ze beste teef van de clubmatch van de frc. en in 1991 werd ze Ned. Kamp.

Met Ginny werd dankzij de puppytraining van Rob en Nel, bij ons het enthousiasme opgewekt voor de jachttraining en Ginny behaalde dan ook vele knjv en club C en B diploma’s.

Met haar karakter heeft ze er voor gezorgd dat er voor mij nooit meer een anders ras dan een flatcoated retriever zou zijn, Ik zal haar dan ook nooit vergeten.

Met Ginny hebben we 2 nestjes gefokt uit het eerste nestje hebben we Ashley gehouden en uit het tweede nestje Robin.

Meer over Ashley en Robin kunt u lezen in: “in herinnering”.

Met Ashley hebben we 2 nestjes gefokt, waarvan we uit een nestje Purdey hebben gehouden.

Ook over Purdey kunt u meer lezen in: “In herinnering”.

Vervolgens heb ik een aantal jaren niet gefokt doordat er epilepsie bleek te zitten in de lijn waar ik mee fokte en ik daar dermate teleurgesteld door was, dat het plezier van het fokken voor mij eraf was.

Echter toen in 2005 vrienden van ons vertelden dat ze een pup gingen halen in Engeland, begon het toch weer te kriebelen bij me, ik bestudeerde de lijn waaruit de pup kwam en werd toen enthousiast en we besloten om de fokster te vragen of we misschien in aanmerking kwamen voor een teef, en dat lukte.

Dit werd: ”Angico Fireflash Royardy” of: “Yardy”
in 2009 hebben we nog een pup uit Eng geimporteerd, dat werd: Paviland cariad mor Meagan . of Meagan
Over deze 2 teefjes kunt u meer lezen in het menu onder: "onze honden".
Met Meagan gaan we eind dit jaar fokken, meer daar over kunt u lezen in het menu onder: "fokplannen"