Of  The  Ginyard
     Flatcoated retrievers


Wie zijn wij

Wij zijn Ciep en Annette Becker.

Sommigen zullen mij waarschijnlijk kennen als Annette Schievink. Hans Schievink was mijn eerste man, en samen met hem hebben wij 5 nestjes gefokt. Hans is helaas overleden in 2000 en in 2001 ontmoette ik Ciep en in 2003 zijn wij getrouwd.

Ciep was honden gewend. hij heeft zelf een Sheltie en een kruising Ierse setter/ Afghaan gehad, maar kende de flatcoat niet. maar inmiddels is ook hij besmet met het flatcoat virus!

Wij hebben  een hele kleine kennel en momenteel hebben we 2 flatcoat teven nl: Yardy en Meagan en de poes Miep. de pups worden in huis geboren en groeien daar ook op.

Wij wonen in Hilversum in een kleine oude eengezinswoning met kleine tuin, maar op nog geen 10min lopen van de hei. Wij lopen 2maal per dag ongeveer een uur met de honden op de hei en regelmatig nog langere wandelingen.

De gezondheid van de honden staat bij ons bovenaan, zoals u in het item "geschiedenis" kunt lezen, hebben wij helaas al teveel nare ervaringen wat dat betreft gehad.

Natuurlijk vinden wij dat de schoonheid van de flatcoat behouden moet blijven en wij showen dan ook regelmatig met onze honden.

Wij doen ook jachttraining met onze honden, de flatcoat is en blijft tenslotte een jachthond en het is een genot om te zien hoe onze honden helemaal in hun element zijn bij de trainingen en op de diplomadagen. wij vinden dat de jachteigenschappen behouden moeten blijven, want ook al word er niet met de honden gejaagd of getraind, de jachteigenschappen komen nl ook de huisflatcoat ten goede, nl rust, gehoorzaamheid, en geduld, een goede jachthond is een evenwichtige hond met een grote werklust en zonder angst of nervositeit!

In het item Fokplannen kunt u alle lezen over onze fokplannen met onze Meagan.